Concurs per l’ampliació de l’escola infantil i primària del poble d’Igis, Suïssa

Garraux Carrera ha participat al concurs per l’ampliació de l’única escola infantil i primària del poble d’Igis de 7.738 habitants; que necessita incorporar nous espais i usos propis de l’escola actual, bé completant l’equipament existent amb una nova edificació, bé substituint alguns  volums per edificis de major entitat.

Actualment trobem quatre volums en el solar, de gran diversitat arquitectònica i amb dificultats d’accessibilitat. Els espais col·lectius presenten una  difícil articulació i comunicació. En aquest context col·loquem estratègicament el programa de necessitats perquè la tensió que es crea entre els volums edificats generi les circulacions que permetin una nova manera de viure els espais col·lectius.

Per aquest motiu es crea una torre que condensa tot el programa de l’escola en un sol volum ocupant el mínim del terreny. Situat a prou distància dels edificis existents, cedeix importància a l’espai lliure. En el punt central de la parcel·la es genera una nova topografia que resol les circulacions i els problemes d’accessibilitat de manera orgànica. Sota aquesta peca articuladora se situa el parvulari en un espai privilegiat i protegit.

Tipus treball: Concurs
Any: 2012
Localització: Igis, Grisons, Suïssa
Superfície: 3000m2
Projecte: Garraux Carrera arquitectes amb Garraux Hunziker Brasser GmbH. Col·laboradors: Judit Baamonde i Anna Puigoriol.
Infografia: Graph
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s