Pavelló d’Espanya per a la Exposició Internacional Floriade 2012 a Venlo, Països Baixos

Des de Garraux Carrera arquitectes hem treballat en l’execució, producció i direcció d’obra del Pavelló d’Espanya a la Exposició Internacional d’Horticultura Floriade 2012, que té lloc a Venlo, Països Baixos, entre abril i octubre de 2012.

AC/E Acción Cultural Española juntament amb Tragsatec van adjudicar el concurs per a la seva realització a NUSSLI España, amb la que hem col·laborat anteriorment i per a la qual realitzem treballs d’arquitectura, desenvolupament tècnic  i gestió de projectes.

La idea original va ser produïda per Pulgón Diseño, al igual que el concepte i desplegament expositiu. L’espai interior i el seu contingut es varen pensar en continuïtat amb la idea arquitectònica.

En un primer moment del desenvolupament, Tragsatec va apostar per una estructura metàl·lica i sistema constructiu per capes. Un cop adjudicat el projecte i després d’entendre la complexitat de l’entorn, les aspiracions de l’organització, els recursos dels que es disposava i els temps d’execució, vàrem considerar que la solució amb fusta era la única que permetia respondre amb èxit a exigències tan diverses. Per a tirar endavant amb la construcció vàrem comptar amb la col·laboració de l’expert en disseny estructural en fusta Miguel A. R. Nevado.

Podeu reviure el procés constructiu en imatges a l’entrada «Diari d’una obra» d’aquest mateix bloc. Així mateix, en el proper número de la revista AITIM (276 Març-Abril 2012) es publicarà un extens artícle amb tots els detalls de la materialització constructiva, del desenvolupament de l’obra i l’estructura de plaques de fusta contralaminada.

Promotor: AC/E Acción Cultural Española
Idea original i expografia: Pulgón Diseño
Projecte bàsic i direcció facultativa: Tragsatec
Adjudicatari: NUSSLI España S.A.
Projecte, desenvolupament i direcció d’execució: Garraux Carrera arquitectes amb Adrià Casajuana, Joan Farré i Judit Baamonde per a NUSSLI
Desenvolupament expogràfic i interiors: Indissoluble per a NUSSLI
Especialista en estrucutres de fusta: Miguel A. R. Nevado
Especialista en Il·luminació: Pablo Martínez Díez

2 comentarios en “Pavelló d’Espanya per a la Exposició Internacional Floriade 2012 a Venlo, Països Baixos

  1. Pingback: Judit Bellostes : naturalmente diversa – naturally diverse, pavilion : Estudio de arquitectura

  2. Pingback: Pavelló d’Espanya a Floriade 2012 premiat com a millor estand firal de disseny als premis Emporia 2012. |

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s