El projecte ha estat escollit pel 1er Concurs Iberoamericà Passivhaus sota unes premisses d’innovació, consciencia i respecte mediambiental
La Plataforma d’Edificació Passivhaus (PEP) organitzadora del concurs, pretén, dins el marc de la 3ra Conferencia Española Passivhaus que es celebrarà el 4 de novembre al Parador de Turisme de Segòvia, analitzar en quins paràmetres s’està movent actualment l’eficiència energètica a Espanya, Portugal i a l’Amèrica Llatina, treure’n conclusions, i treballar per assolir l’estàndard marcat per la Directiva Europea (2010/31/UE) el 2019.
Xile, Espanya, Portugal i Mèxic van ser les nacionalitats participants d’un concurs marcat per la qualitat dels projectes, fet que va motivar els membres del jurat a passar de 15 a 20 els treballs seleccionats. Entre els projectes es troba el de l’estudi Osonenc Garraux Carrera Arquitectes amb el nom Amb vistes al futur que juntament amb els altres 19 seleccionats, iniciaran una exposició itinerant que coincidirà amb les jornades tècniques de la PEP.
Amb vistes al futur, tota una declaració d’intencions, és una casa de vacances ubicada a Vilafranca del Cid (Castelló), de categoria energètica A, que es farà realitat abans de l’estiu de 2012. Garraux Carrera Arquitectes busquen ,amb el projecte, reivindicar un estil d’arquitectura pioner en el nostre país, on disseny, eficiència i sostenibilitat no estan renyides entre sí. La casa ha estat fabricada amb materials ecològics de qualitat, que no només han estat produïts amb components naturals recuperables, sinó que a més, es comporten de manera natural ja que aïllen, regulen la humitat interior i eviten el despreniment de partícules tòxiques.
A Garraux Carrera Arquitectes tenen la voluntat de mostrar una nova manera de construir més sensible i més connectada amb l’entorn, sense prescindir de la qualitat, l’eficiència i la innovació. Tal i com afirmen Andreas Garraux i Mònica Carrera, ambdós al capdavant de l’estudi: Una casa convencional d’entrada pot semblar més econòmica, però si es fa un senzill anàlisis del cost del seu cicle de vida, valorant a més del cost inicial de la construcció, els costos de manteniment i funcionament (la factura energètica), els números parlen per si mateixos… i això sense tenir en compte els avantatges que això té pel planeta.