Concurs per a área esportiva a Samedan, Suïssa

Es va participar en el concurs per a la ampliació i consolidació de la zona esportiva al municipi de Samedan, als Alps suïssos. El projecte va ser seleccionat junta amb d’altres cinc per a presentar-se en segona fase.

La idea articuladora del projecte passa connectar els camins peatonals i circuïts esportius del municipi a diferents escales (intermunicipal, municipal i areal), tenint com a punt estratègic el Parc Sportiv amb totes les seves instal·lacions.

En quant a volums construïts, es redueixen a una amplicació del pavelló municipal existent on es situen un seguit de peces tècniques per al millor funcionament de la zona i un nou edifici de suport a les activitats a l’aire lliure.

Aquest edifici comprèn els nous vestuaris, cafeteria, administració i serveis de lloguer, en una estructura racional i modular que permetria ampliacions i/o canvis d’ús amb posterioritat. La prolongació de la seva terrassa en passarel·la peatonal resol el problema de la manca d’espai per a espectadors alhora que connecta amb els circuïts esportius interns i externs del complex.

La col·locació de les construccions en els límits de la intervenció ens permet crear una àrea de grans dimensions on la connexió visual entre espais proporciona una identifica comuna en aquest nou Parc urbà.

Circulació a nivell supramunicipal


plànol general PARC SPORTIV

Infografia dia PARC SPORTIV

aplicacions gràfiques
Promotor: Gemeinde Samedan
Projecte: Garraux Carrera arquitectes amb Florian Bartolome, Arrate Abaigar i Joan Farré per a Garraux & Hunziker AG.
Disseny gràfic i de marca: Uauh! Comunicació Gràfica
Especialista en il·luminació: Pablo Martínez Díez
Infografia: Susana Karrasch
Especialista esportiu: Andi Grünenfelder

Deja un comentario